top of page

De FCR Workflow

PATIENT INVOER
X-RAY FOTO
CASSETTE UITLEZEN
DIAGNOSE
HARD COPY

Patient gegevens invoeren

met behulp van muis en toetsenbord of touchscreen.

Selectie maken van lichaams deel via het opname menu.

Foto van patient maken met fosfor cassette. Door de gevoeligheid van de fosfor film is de reductie van dosis 50 % t.o.v. traditioneel ontwikkelproces.

 

De opgeslagen foto van de cassette uitlezen en door sturen naar viewing systeem. Cassette wordt weer gewist en is klaar voor volgende opname.

De uitgelezen opname wordt geoptimaliseerd weergeven op de viewer.

Een scala aan functies in de viewer zullen ondersteuning geven om de hoogst mogelijke beeld kwaliteit weer te geven.

 

De beelden kunnen nu naar een beoordelings systeem bijvoorbeeld een iMAC met Osirix als viewer en opslag, tevens kan er door gestuurd worden naar een PACS, NAS of  er kan een hard copy worden geprint of een cd worden gebrand.

 

FCR XG1

 

Eenvoudig & Compact:

 

XG1 een winnende combinatie in CR-systemen. De FCR XG-1 vereenvoudigt de digitale X-ray beeldbewerking. Dit zeer compacte apparaat leest en procest digitale X-ray beeldinformatie die is opgenomen op een imaging plaat (IP cassette). Eenvoudig door de XG-1 toe te voegen aan uw bestaande apparatuur, is uw systeem compleet, zonder vervanging van al uw apparatuur. Dit systeem kunt aansluiten op een extern imaging netwerk, zoals b.v. Kpacs en Efilm.

FCR PRIMA

 

Eenvoudig & Compact:

 

Het grote voordeel van de FCR Prima is dat het een compacte reader is die weinig weegt en weinig ruimte nodig heeft. De FCR Prima is dan ook de kleinste reader die we aanbieden van Fuji. Verder bevat deze reader de standaard formaten en is het eenvoudig om dit apparaat te gebruiken.

 

FCR PRIMA T

 

De FCR Prima T2 is een reader die is ontworpen voor kleine praktijken. Het apparaat is klein, licht, snel en heeft alles wat een kleine praktijk nodig heeft voor het ontwikkelen van digitale röntgenfoto's. Het apparaat weegt maar 39 kilogram en 0.29 vierkante meter en ontwikkelt röntgenfoto's van hoge kwaliteit. Met dit apparaat is het mogelijk om +/- 40 röntgenfoto's per uur te ontwikkelen, er van uitgaande dat de grootste cassettes gebruikt worden.

 

 

FCR CAPSULA

 

De FCR Capsula X is een reader met net iets meer mogelijkheden dan de FCR Prima als het gaat om communcatie tussen systemen en de interne bewerking van foto's. Verder is deze reader ook sneller in het verwerken van foto's. Wel weeg deze iets meer (namelijk 99 kilogram) dan de FCR Prima (70 kg).

 

De FCR Capsula XLII is de meest geadvanceerde reader die we aanbieden van Fuji. Naast de funtionaliteit van de FCR Prima en Capsula X kan deze reader cassettes aan met een hogere resolutie waardoor je gedetailleerde foto's krijgt. Verder is deze reader sneller dan de FCR Prima en Capsula X.

 

 

FCR XG5000

 

De FCR XG5000 met vier sleuven ondersteunt een verwerkingscapaciteit van maximaal 165 platen per uur. Dit is ideaal voor een centrale lezeropstelling met meerdere werkruimtes. Doordat deze reader vier sleuven bevat kunt u ook een aantal lezers clusteren, zodat deze vanaf elk werkstation in de cluster kunnen worden gebruikt. De klinische beelden worden weergegeven op het werkstation waar het onderzoek is gestart, terwijl de overige lezers fungeren als alternatieve optie of back-up. Zo verkrijgt u meer flexibiliteit.

 

bottom of page