top of page
anvs-inspecteur-bezoekt-praktijk-dierenarts.jpg

Vergunning of melding ??

Heeft u in uw kliniek een röntgentoestel, dan bent u verplicht om een registratie/  vergunning in te dienen bij de ANVS !

 

U dient een registratie of een vergunning aan te vragen bij de ANVS.

Afhankelijk van het aantal systemen binnen uw kliniek. Hieronder hebben wij alles voor u op een rijtje gezet.

 

 

Ga naar www.autoriteitnvs.nl/aanvragen-en-melden voor meer informatie en/of registratie of vergunning  aanvragen. Om toegang te krijgen tot het ANVS-loket, logt u in met eHerkenning.

 

Registratie of vergunning :

  • Heeft u één vast röntgensysteem met een neerwaarts gerichte bundel en een vaste focus-flim afstand :  registratie plicht

  • Heeft u één röntgensysteem met een flexibele bundel en geen vaste focus-flim afstand : vergunningsplicht

 

  • Heeft u al een röntgensysteem en gaat u dentaal aanschaffen : vergunningsplicht

 

Note: Heeft u al een registratie aangevraagd, omdat u één röntgen toestel heeft en u wilt er bijvoorbeeld  dentaal bij aanschaffen dan moet u de registratie omzetten in een vergunning.

 

  •  Heeft u al een vergunning aangevraagd bij de ANVS en u wilt een nieuw röntgen systeem aanschaffen, dan  moet deze toegevoegd worden in de vergunning.

Daarnaast willen wij u wijzen op het feit :

  • Er is een afscherming dmv. steensmuren of een wand voorzien van 2mm Pb ter bescherming tegen  blootstelling aan röntgenstraling voor personen buiten de röntgenruimte

  • Er is afscherming in de deuren en eventuele ramen aangebracht, 2mm Pb, ter bescherming tegen blootstelling  aan röntgenstraling voor personen buiten de röntgenruimte.

  • *Er is een TMS aanwezig in de kliniek en deze heeft de daarbij behorende bij- en nascholing gevolgd.

  • Uw kliniek moet een overeenkomst met een SBD (stralingsbeschermingsdeskundige) hebben.

 

Uiteraard kunnen wij u helpen bij het aanvragen van een registratie of vergunning bij de ANVS.  Ook kunt u via ons de verplichte bij -en nascholing voor TMS volgen.

 

Mochten wij hierin iets voor u kunnen betekenen neem dan contact met ons op via:  hilde.waninge@hjmx-ray.nl of bellen naar 0528-763730.

bottom of page