top of page

De PCR Workflow

PATIENT INVOER
X-RAY FOTO
CASSETTE UITLEZEN
DIAGNOSE
HARD COPY

Patient gegevens invoeren

met behulp van muis en toetsenbord of touchscreen.

Selectie maken van lichaams deel via het opname menu.

Foto van patient maken met fosfor cassette. Door de gevoeligheid van de fosfor film is de reductie van dosis 50 % t.o.v. traditioneel ontwikkelproces.

 

De opgeslagen foto van de cassette uitlezen en door sturen naar viewing systeem. Cassette wordt weer gewist en is klaar voor volgende opname.

De uitgelezen opname wordt geoptimaliseerd weergeven op de viewer.

Een scala aan functies in de viewer zullen ondersteuning geven om de hoogst mogelijke beeld kwaliteit weer te geven.

 

De beelden kunnen direct doorgestuurd worden naar b.v. een iMac met een Osirix viewer of doorgestuurd naar een PACS, NAS of er kan hard copy worden geprint of een cd gebrand worden.

Philips PCR Eleva 

 

De PCR Eleva S is het kleinste systeem uit de serie. Het is een compact systeem met 1 sleuf dat een verwerkingscapaciteit van 78 platen per uur biedt, wat overeenkomt met een cyclustijd van 46 seconden. De PCR Eleva S is geschikt voor omgevingen met gemiddelde prestatievereisten.

 

De PCR Eleva S Plus is een systeem met 1 sleuf en een verwerkingscapaciteit van 97 platen per uur of een cyclustijd van 37 seconden. De PCR Eleva S Plus is geschikt voor 1 röntgenkamer met een normale verwerkingscapaciteit of voor twee röntgenkamers met een lage verwerkingscapaciteit en biedt in beide gevallen een goede workflow en hoge efficiëntie.

 

 

Philips PCR Eleva S Hi-Res

 

De PCR Eleva S Hi-res is een systeem met 1 sleuf dat beschikt over een dubbelzijdige leesfunctie voor kleine beeldvormingsplaten, die leidt tot een 50 procent hogere DQE (Detective Quantum Efficiency). Deze functie ondersteunt beeldvorming met hoge resolutie met een pixelgrootte van 50 um en het gebruik van speciale cassettes voor hoge resolutie (HR-BD).

 

Philips PCR Eleva Corado

 

De PCR Eleva CosimaX-lezer met vier sleuven ondersteunt een verwerkingscapaciteit van maximaal 165 platen per uur. Dit is ideaal voor een centrale lezeropstelling met meerdere Eleva-werkruimtes. Doordat deze reader vier sleuven bevat kunt u ook een aantal lezers clusteren, zodat deze vanaf elk werkstation in de cluster kunnen worden gebruikt. De klinische beelden worden weergegeven op het Eleva-werkstation waar het onderzoek is gestart, terwijl de overige lezers fungeren als alternatieve optie of back-up. Zo verkrijgt u meer flexibiliteit.

 

Philips PCR Eleva CosimaX

 

De PCR Eleva CosimaX reader bevat ook 4 sleuven is heeft exact dezelfde functionaliteit als de PCR Eleva Corado. Het enige verschil is dat de PCR CosimaX meerdere opname mogelijkheden bevat. Deze reader kan namelijk ook lange beeldformaten aan (Orthophie) en beelden met een hoge resolutie (Mammografie).

 

bottom of page